Electrical fault warning

Faults and Technical chat for the Audi Q4
Burchio
Posts: 4
Joined: Thu May 19, 2022 6:22 am

Post by Burchio » Thu May 19, 2022 6:24 am

Same issue at 5k km. Turned it on. electrical warning. Turned it off. Car was going.
Brought it to the assistance, 1 week to check. All good just software issue.
I’m really fed up of all the bugs. Too many!

Tony
Posts: 243
Joined: Wed Nov 03, 2021 9:27 am

Post by Tony » Thu May 19, 2022 12:17 pm

Thankfully only had this appear once after a rapid charge, turning it on and off a few times seemed to work/reset it.

Q4Mitch
Posts: 6
Joined: Fri Oct 22, 2021 7:04 am

Post by Q4Mitch » Tue Jun 28, 2022 8:05 pm

Same thing has just happened to my Q4. 8 months old and 4,000miles. I started it today and had the “electrical fault, contact workshop error”. Car seems to drive ok and I will have to deal with it when I have more time. Bit disappointing given the age / mileage…

lexathon
Posts: 31
Joined: Fri Dec 24, 2021 1:33 pm

Post by lexathon » Thu Jun 30, 2022 12:29 pm

Had this pop up this morning. Car driving as normal. Went away after a few power cycles. Nagged the Audi centre to plug it in as we're driving 400 miles over the weekend and they agreed to look.

Fault codes cleared, no problems of concern and everything sent to Audi. The hope is that an upcoming software patch will solve permanently.

Makes me wonder if the reason we're waiting for an update is that they're trying to catch as many of these weird intermittent faults as possible.

Post Reply